Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Γη ένας ζωντανός πλανήτης

Γη ένας ζωντανός πλανήτηςΗ Γη είναι ένας ζωντανός πλανήτης! Κάθε τι που συνυπάρχει με εμάς είναι μέρος μιας αλυσίδας που η Φύση έχει καθορίσει! Όταν σέβεσαι την ιεράρχηση αυτή και δεν λειτουργείς αυτόνομα αλλά με σεβασμό σε αυτήν τότε υπάρχει τάξη και εύρυθμη λειτουργία! 
Κάθε τι πάνω σε αυτό το πλανήτη έχει τη σημασία του, το σκοπό του, το λόγο ύπαρξης του! 
Όταν λοιπόν αυτό ο καθένας από εμάς το κατανοεί και το σέβεται όλα μπορούν να λειτουργούν σωστά, όταν όμως παρεμβαίνουμε και αλλοτριώνουμε αυτή τη τάξη δημιουργούμε πρόβλημα όχι μόνο σε μας τους ιδίους αλλά και στους υπόλοιπους κρίκους της αλυσίδας! 
Εμείς οι άνθρωποι έχουμε ξεχάσει πως είμαστε κρίκος αυτής της αλυσίδας και λειτουργούμε αυτόνομα χωρίς να σεβόμαστε αυτό το Θεϊκό Δημιούργημα ή όπως αλλιώς ο καθένας θα μπορούσε να το ερμηνεύσει ως δημιούργημα! 
Λειτουργούμε αυτόνομα και χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος αυτής μας της πράξης! 
Τα αποτελέσματα αυτής μας της πράξης τα βιώνουμε πλέον καθημερινά χωρίς δυστυχώς να αντιλαμβανόμαστε πόσο λάθος φερθήκαμε, φερόμαστε και εξακολουθούμε να φερόμαστε τόσο στα ζωντανά πλάσματα που συγκατοικούν μαζί μας σε αυτό το πλανήτη αλλά και στην πανίδα αυτού!  
Το ερώτημα που πλέον τίθεται είναι "μήπως η Φύση μας εκδικείται για την αλαζονεία μας;" 
Δεν είναι ρητορικό καθόλου το ερώτημα αλλά αφορά τον καθένα μας προσωπικά....!
Όταν σεβόμαστε κάθε ζωντανή ύπαρξη πάνω σε αυτό το πλανήτη θα έχουμε και ανταπόδοση για αυτό το σεβασμό! 
Όταν δεν το κάνουμε και πάλι θα έχουμε ανταπόδοση.... 


Το alpina.gr με αφορμή την 2η Διεθνή Έκθεση Γούνας αφιερώνει στους εκθέτες αλλά και σε όσους θα πάνε σε αυτήν, με πολύ αγάπη αυτό το βίντεο για να αντιληφθούν πως κάποια στιγμή θα λάβουν και αυτοί ανταπόδοση για τα όσα άσχημα έκαναν, κάνουν και εξακολουθούν να κάνουν.... 


alpina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου