Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ένα σύγχρονο κολαστήριο ψυχών....


Το 2012 μπήκε με τυμπανοκρουσίες. γέλια γλέντια και χαρές σε όλο το κόσμο και με τη προσδοκία όλων να είναι ένα καλύτερο έτος για όλους!

Ομοίως και στην Ελλάδα παρά την οικονομική κρίση και την ανέχεια που μαστίζει πολλούς, γιορτάστηκε ο ερχομός του νέου έτους με την προσδοκία την ευχή όλων μας να είναι ένα έτος σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο και με την ελπίδα να δούμε καλύτερες μέρες!


Και στην Λάρισα τη Θεσσαλική αυτή μεγαλούπολη και πρωτεύουσα της Περιφέρειας ο κόσμος γιόρτασε τον ερχομό του νέου έτους με τις ίδιες ευχές και ελπίδες.... όμως κάπου λίγο έξω από τη Λάρισα όπου εδρεύει το Δημόσιο Κυνοκομείο κάποιες ψυχές όχι μόνο δε γιόρτασαν αλλά ούτε καν προσδοκούν το 2012 να είναι καλύτερο για αυτές, ίσως να είναι και χειρότερο από το 2011.... Εδώ και πολύ καιρό φιλόζωοι της περιοχής αλλά και όχι μόνο προσπαθούν να αναδείξουν ένα καθ' έξιν κακούργημα που επιτελείτε στους χώρους αυτού του Δημόσιου κολαστήριου για τις δεκάδες αθώες και ανυπεράσπιστες ψυχές. Κακοποιήσεις, ευθανασίες, άθλιες συνθήκες διαβίωσης, φαινόμενο συχνό στους χώρους αυτού του Κυνοκομείου. Αλλά που να αγγίξουν οι κραυγές των ζώων και τα κλάματα τους εορτάζοντες το νέο έτος, είναι πολύ μακριά από τα ζεστά σπίτια τους ή την πολύβουη πλατεία τους κοντά στον Άγιο Αχίλλειο!


Μία ομάδα φιλόζωων λίγες μέρες πριν προσπάθησε να καταγράψει τα όσα συνέβαιναν εκεί και να ζητήσει το λόγο των όσων γίνονται και με πια αιτιολογία... Εισέπραξαν αντί απάντησης, καρπαζιες προπηλακισμούς, ύβρεις και χειροδικίες, αλλά με το άκουσμα πως θα θα έρθει η Αστυνομία όλοι οι κύριοι αυτοί εξαφανίστηκαν..... Γιατί άραγε??? Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν ήταν, εντολές δεν εκτελούν εκεί  τι έχουν να φοβηθούν λοιπόν?

Επειδή δε γίνεται πλέον να αφήνουμε να συμβαίνουν αυτά διότι είμαστε συνυπεύθυνοι όταν γνωρίζουμε και σιωπούμε,  πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία ώστε επιτέλους να γίνει μία αρχή, έστω και καθυστερημένα η αλήθεια είναι, αλλά ας γίνει επιτέλους.
Δε γίνεται να σιωπούμε πλέον στα όσα τραγικά συμβαίνουν. Οι πράξεις βίας απέναντι σε ζώα είναι καθρέφτης του δικού μας εαυτού και δείχνουν το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε ακόμα και σε έναν συνάνθρωπο μας.


Το να αγαπάς και να σέβεσαι κάθε μορφή ζωής σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και βγάζει τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σου! Ας ενωθούμε όλοι στο να γίνει επιτέλους κάτι σε αυτό το Δημόσιο Κυνοκομείο! Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2012 να συμβαίνουν ακόμα τέτοια πράγματα, δε μας τιμά ως είδος αυτό το φαινόμενο....

Έχει δημιουργηθεί στο facebook μία ομάδα που προσπαθεί να οργανώσει κοινές δράσεις για το σκοπό αυτό, είναι η "ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ-DOGS FROM THE SHELTER IN LARISA".
Μπορείτε όσοι θέλετε να συμμετάσχετε στην  προσπάθεια αυτή με όποιο τρόπο εσείς νομίζετε ότι σας είναι δυνατός! Ας μην μείνουμε πλέον αμέτοχοι και αποστασιοποιημένοι σε τέτοια γεγονότα, πρέπει να τα δεικνύουμε και να τα καταδικάζουμε διότι άνθρωποι που φέρονται με αυτό το τρόπο είναι ικανοί να φερθούν και σε έναν συνάνθρωπό μας έτσι, καθώς είναι "κενοί" από κάθε τι αξιώδες και φιλεύσπλαχνο....

Για τις καταγγελίες σας μπορείτε να στείλετε εδώ email:
  http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.pthes.gov.gr%2Fmain.aspx%3Fcatid%3D115&h=IAQGQL6qoAQEfwNvLTqTcWagdJ7JoA-jmqnLb51lMWSxPlw
καθως και στο Δήμο Λάρισας στο facebook στην ομάδα τους
https://www.facebook.com/pages/City-Of-Larissa/160015920684582
ή στην σελίδα του Δήμου στο διαδίκτυο στη διεύθυνση 
http://www.larissa-dimos.gr/new/.

Μην ξεχνάτε η σιωπή είναι συνενοχή.....

Σημ.: Το φωτογραφικό υλικό και το οπτικοακουστικό είναι από την ομάδα ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ-DOGS FROM THE SHELTER IN LARISA
                                                                             
                                                                                    Ευχαριστούμε
                                                                                        alpina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου